Autores

CC 09- Un home de lletres i altres contes Ampliar

CC 09- Un home de lletres i altres contes

Rosa Leveroni


ISBN: 978-84-96108-76-9 · 
2011 · 12x18 cm · 104pp

Más detalles

CC 09

98 artículos disponibles

10,40 €

Un home de lletres i altres contes és un llibre inacabat de Rosa Leveroni.

 L’interès d’aquesta obra recau, precisament, en el fet que l’autora no la finalitza. I nosaltres com a lectors podem mirar, entrar i comprendre el seu procés creatiu.

 Leveroni, l’escriptora, és Penèlope teixint, creant, escrivint. I nosaltres, els lectors, no admirem l’obra acabada, el tapís, sinó a Penèlope teixint. Tenim el privilegi d’accedir al moment feliç de l’escriptura, suspès en el temps, sense present i sense passat. Els moments feliços són per l’autora aquells que “no tenen, com els pobles, història. I aquesta història només és el fruit dels moments turmentats”.

 Rosa Leveroni i Valls (Barcelona, 1910-1985). Als 15 anys ja publica els seus primers versos a la revista Patufet i, a partir d’aquest moment tindrà clara la seva vocació literària, malgrat l’oposició paterna.

Aquesta vocació literària prendrà cos quan als 19 anys comenci a estudiar a l'Escola de Bibliotecàries. Aquesta institució té com a professors alguns dels intel·lectuals catalans més brillants del moment (Carles Riba, Ferran Soldevila, Nicolau d'Olwer, Rafael de Campalans). L'estada a l'Escola de Bibliotecàries i, en especial, la coneixença de Carles Riba, és cabdal en la formació intel·lectual i personal de Leveroni.

 L'any 1937 és finalista al premi Joaquim Folguera amb el llibre Epigrames i cançons, que publica l'any 1938, prologat per Carles Riba. El 1939, després de la Guerra Civil, Leveroni dedica tota la seva energia a la resistència cultural catalana enfront de la repressió franquista.

 L’obra que ens ha deixat Leveroni és escadussera. Ella, conscient que els bons temps per a la cultura catalana s’havien trencat, es dedica a escriure tenint en ment que la seva única finalitat és “passar la torxa” dels grans poetes de la generació anterior.


ÍNDEX

 Próleg

Introducció

Ganivetades

Un home de lletres

Contacte con nosotros

Nuestra línea directa está disponible 24/7

Teléfono:+33 (0)1.23.45.67.89

Póngase en contacto con nuestra línea directa

PayPal